Boekhoudprogramma Zzp'ers & Freelancer

Administratiekantoor Van Meijl Freriks , ZZP administratie, is gevestigd in regio Eindhoven, Helmond en Tilburg en bereikt heel Brabant. In de ogen van de Leidse hoogleraar Koen Caminada (sociale en fiscale regelgeving) is er één goed argument voor de belastingvoordelen van zzp'ers: omdat het voor zelfstandigen veel duurder is om zich te verzekeren tegen werkloosheid en ziekte, en omdat zij zelf hun pensioen moeten regelen.

Je gebruikt een back-up om belangrijke bestanden te herstellen als deze beschadigd zijn, of als het apparaat waarop deze staan kapot, verloren of gestolen is. Bewaar je back-up op een veilige plek en versleutel de bestanden eventueel voor extra bescherming.

Deze wordt afgegeven door de Belastingdienst, en verklaart in feite dat een ZZPer ‘ondernemer' is. In de praktijk wordt de toets die hieraan ten grondslag ligt echter niet gedaan, omdat de Belastingdienst vooraf moeilijk kan inschatten of er aan het einde van het jaar daadwerkelijk aan is voldaan.

De Belastingdienst zal vervolgens beoordelen of de opdrachtgever verplicht is om loonheffing in te houden op de vergoeding, die aan jou wordt uitbetaald (zoals bij een arbeidsovereenkomst) of dat er sprake is van een andere overeenkomst, waarbij de opdrachtgever niet verplicht is om loonheffing in te houden.

Dit houdt overigens wel in dat er een bijtelling geldt voor het privégebruik van de huurwoning: De etikettering van het huurrecht leidt ertoe dat het gehele bedrag van de huur ten laste van de winst kan worden gebracht en dat daar tegenover vanwege het privégebruik van de woning een te bepalen bedrag aan de winst dient te worden toegevoegd.

De analyse van het CBS bevestigt dat het dilemma ‘vast of flexibel werken' een groot maatschappelijk probleem is. De overheid heeft dat probleem goeddeels zelf veroorzaakt door het ondernemerschap jarenlang te stimuleren, met alsmaar meer fiscale gunstregelingen.

Wij hebben persoonlijke aandacht voor onze klanten en komen zo tot een pakket van diensten en adviezen, dat naadloos aansluit bij wat uw bedrijf nodig heeft. De in- en verkoopadministratie bestaat uit het inboeken van je verkoopfacturen en inkoopfacturen op.

Probeer er achter te komen wat uw opdrachtgever read more voor uw diensten of producten wilt betalen. Vul het veld Aan en Van in en probeer opnieuw. Banken brengen flink meer geld in rekening aan bedrijven voor het gebruik van een zakelijke bankrekening. Kijk op en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Deze gratis belastingtips voor zzp zijn geschreven door mij, Ronald Glasbergen. Wanneer u niet op dezelfde lijn ligt met uw boekhouder heeft dit veelal vervelende consequenties. Een prettige bijkomstigheid is, dat er al geanticipeerd wordt op de verdergaande digitalisering die de komende jaren wordt verwacht.

Uw facturen worden vervolgens automatisch in de administratie opgenomen. De Belastingdienst moet namelijk je administratie binnen een redelijke termijn kunnen inzien en controleren. Nog minder boekhouden dus. Voor zzp'ers geldt de verplichting om minimaal een balans en een verlies- en winstrekening op te stellen.

Voor veel zelfstandig ondernemers bestaan er regelingen waarmee je geld kunt besparen. Ter illustratie: wie vorig jaar 50.000 euro verdiende, heeft te maken met een drempel van maar liefst 1.227 euro. En dat geldt niet alleen voor ondernemers trouwens, ook boekhouders zelf schrikken nogal eens wanneer ik contact met ze opneem.

Foto's, video's en social media voeg je met een paar muisklikken toe. Een rekenvoorbeeld: verdiende je vorig jaar bijvoorbeeld 50.000 euro verdiend, dan ligt de drempel op 1.227 euro (662 plus 565 euro). Het gaat hierbij om het totaal, dus bijvoorbeeld 3 verkoopfacturen, 5 inkoopfacturen en 7 lunchbonnetjes is mogelijk.

Stel, het gaat je voor de wind en je bedrijf groeit hard en blijft groeien. Natuurlijk is het bij reizen met openbaar vervoer altijd belangrijk om een afsprakenboek of agenda bij te houden. Meer weten of een kennismaking zonder dat je ergens aan vast zit? De naam Eduard van Diepen is op verzoek van betrokkene gefingeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *